fbpx Skip to content

Blogginlägg

5 fördelar med att ha en hemsida

Kanske är du en av många företagare som inte ännu har en hemsida? Tänker du att det räcker med sociala medier? Då bör du tänka om!

I dagens digitala tidsålder bör alla företag nämligen ha en hemsida. Det är oftast det första man letar efter för att få mer information om ett företag. Sociala medier är bristfälligt i vissa aspekter och i ständig förändring. Det som funkar ena dagen kan komma att ändras till den nästa. Exponeringen är emellanåt bristfällig och det är inget du kan påverka.

Men, vad är då fördelarna med en hemsida?

1. Virtuellt showroom

När ditt företag har en hemsida så har du full kontroll över den och dess visuella uttryck. Ingenting kommer förändras utan att du aktivt väljer att göra en förändring. Det hjälper till att öka din närvaro online och därav nå en bredare publik. För din hemsida är tillgänglig 24/7 och för alla med tillgång till internet.

2. Proffsigt intryck

En hemsida som är väldesignad kan öka ditt företags trovärdighet med ett professionellt intryck. Det ger ditt företag en online närvaro. En plats där potentiella kunder kan lära sig mer om ditt företag, dina erbjudanden och hur de kan komma i kontakt med dig.

Dessutom är det en bra plats att tillhandahålla sociala bevis så som referenser och kundrecensioner. Du kan även förekomma besökaren genom att besvara frågor som kan vara avgörande för ett köp.

3. Förbättrad synlighet

Alla använder inte sociala medier! Hur ska du nå dem som kanske är en del av din målgrupp men inte finns där du finns? De flesta använder Google på något vis idag och genom att lägga lite tid på att förbättra din hemsidas SEO så kan du nå ut till fler.

Sedan är det suveränt att använda sig av Google My Business, för då kommer du synas väldigt tydligt om någon söker på din bransch i din stad. Vill du komma igång med Google My Business idag? Läs mitt inlägg Google My Business: Steg för steg.

4. Öka ditt sälj

Detta har jag redan nämnt tidigare i inlägget, men det är värt att upprepa. För på din hemsida kan du verkligen se till att förklara vad som gör dig unik och vad man får genom att ta del av dina erbjudanden.

Du kan helt enkelt motivera och informera en potentiell köpare så att du faktiskt får till ett sälj för någon som du möjligtvis annars hade tappat.

5. Analysera din målgrupp

Nog finns det verktyg för att förstå din målgrupp på sociala medier, men som nämnt ovan så är det inte alla som använder det.

Genom att börja analysera även de som besöker din hemsida så kan du få en bredare bild av vilka som är intresserade av det du gör. Det tydliggör vilka sidor på hemsidan som har flest besökare och hur lång tid den genomsnittliga besökaren spenderar på webbplatsen. Kanske upptäcker du ett helt nytt kundsegment, vem vet.

– – – – –

Sammanfattningsvis, att ha en webbplats erbjuder många fördelar. Från ökad synlighet och trovärdighet till förbättrad kundservice och ökad försäljning. Med så många fördelar finns det ingen anledning varför ditt företag inte bör ha en hemsida. Det är väl värt investeringen! Tveka inte med att ta kontroll över din digitala närvaro.

Ta en digital kaffe med mig

Vill du bolla tankar om webb & varumärke?

Ta del av mer tips & inspiration