fbpx Skip to content

Blogginlägg

Vad är en responsiv hemsida?

En responsiv hemsida innebär att din hemsida är optimerad och ser bra ut i samtliga mobila enheter. Så att innehållet ser bra ut oberoende av vilken bredd den digitala enheten har.

Numera har de flesta webbplattformar (= där du kan bygga en hemsida) en automatisk anpassning av innehållet. Så att du inte behöver tänka på om innehållet ser bra ut i olika enheter. Men ibland kanske det inte blir lika snyggt som du tänkt. Jag ser i alla fall alltid till att anpassa innehållet på en hemsida så att det ser bra ut i samtliga enheter.

Men varför är detta med en mobilvänlig hemsida viktigt?

Jo, för att numera så rankar nämligen Google din hemsida utifrån om den är responsiv eller inte. Är din hemsida inte mobilanpassad, då är det dessvärre så att Googles sökmotorer inte prioriterar den. Vilket är en onödig sak att förlora trafik till hemsidan för. När det är så lätt att åtgärda.

Sedan är det ett faktum att majoriteten av de som kommer besöka din hemsida gör det via sin mobil. Tänk själv hur du kanske använder telefonen vid tristress eller när du inte har datorn nära till hands.

Därför är det väldigt viktigt att din hemsida är uppdaterad och funkar för alla mobila enheter, så att du kan synas som bäst för dina potentiella kunder.

Behöver du en ny och mobilanpassad hemsida? Boka ett gratis konsultationsmöte med mig!

Ta en digital kaffe med mig

Vill du bolla tankar om webb & varumärke?

Ta del av mer tips & inspiration